Jungelen av applikasjoner

Antall produktivitetsapplikasjoner har skutt i været de siste årene. Jungelen av verktøy som lover gull og grønne skoger for din og din gruppes produktivitet er tett og vanskelig å manøvrere i. Derfor har vi tatt en grundig sjekk og funnet tak i en del som vi vet gir deg en verdi. Vi gir deg fortsatt noe å velge i.

Har du dysleksi, eller kjenner noen som har? Dysleksiforbundet hjelper deg med oversikt over gode hjelpemidler.

Kjenner du til andre verktøy du mener bør være på listen, enten i tillegg, eller som bør dytte andre ut, eller om du mener vi bare burde fjerne noe, håper vi du vil gi beskjed. Kommenter under eller ta kontakt på Facebook, Slack eller mail 🙂

Husk at det er mange av de nevnte applikasjonene som kan brukes til mer enn det som nevnes. Noen applikasjoner rendyrker en enkelt funksjon og blir derfor ofte bedre på akkurat den. Samtidig er det en ekstra app, og du sprer informasjonen din.  Derfor kan det lønne seg å finne ut om du heller vil ha den ekstra kule funksjonen til en app, eller konsentrere deg om noen færre.

Dokumenthåndtering

Stadig flere utdanningsinstitusjoner går over til Microsoft Office 365 og gir alle studentene tilgang på det gratis. Det er en versjon av Office som gjør det mye mer effektivt å jobbe sammen. Her er samskriving bare en av de store fordelene.

Har dere ikke Office 365, er Google Docs et godt alternativ og gir deg ganske like muligheter som i Office 365. Men bruk det som resten gjør. Det gjør det enklere når du skal ha gruppeoppgaver. Da slipper du å plutselig skifte. Husk særlig på det når det kommer til lagring, mer om det lengre ned.

Begge har også gode kalendere. Nå har også Office hentet inn teamet bak Sunrise, tidligere den beste kalender appen, og satt de til å jobbe med Office kalenderen. Det blir spennende å se det endelige resultatet.

Skrive rapporter med kildehenvisninger er også en hyppig aktivitet som student, da er EndNote et supert verktøy som hjelper deg med kildehenvisningen. Det er et verktøy du ikke vil være foruten. Det er også et program stadig flere utdanningsinstitusjoner skaffer lisenser til, som studentene får gratis. Har ikke din institusjon, ta kontakt med studentorganisasjonen(studenttinget/-parlamentet/-rådet) og be de ta det med institusjonsledelsen. Word driver også å jobber med en bedre løsning med dette.

Samarbeid

Både Office og Google har gjort det enkelt for dere å jobbe sammen, om dere skal skrive en rapport, trenger å lage diagrammer eller en presentasjon er det enkelt å jobbe sammen. Dere trenger ikke være i samme land engang. Så lenge alle har internett. Det er også greit å holde oversikt på hvilke endringer som er utført og hvem som har gjort det.

Jobb like godt på nettbrett og mobil

Sitter du på bussen, trikken eller på flyet og kommer på noe genialt, hvorfor risikere å glemme det? Office og Google har svært gode apper for mobil og nettbrett, så nå kan du skrive, notere, lage nytt bilde i presentasjonen uansett hvor du er. Skal du en plass uten dekning, er det bare å laste ned dokumentet, så kan du jobbe på flyet også.

Gruppearbeid

Det er mange gruppeoppgaver, det å ha kontroll på at alle gjør det de skal, når de skal det og holde oversikt over fremgangen er ikke alltid like lett. Det er heller ikke alltid enkelt å vite hvem som har ansvar for hva. Det er heller ikke alltid enkelt å finne tid for gruppen å møtes. Dette er alt noe som kan løses av ulike programmer.

Asana, Trello og Microsoft Planner er alle gode prosjekthandteringsverktøy. De er alle ulikt bygget opp, men er basert på samme prinsipp. Gjøre det enklere å ha oversikt over hvem som har ansvar for hva, når det skal gjøres og hvordan fremgangen i prosjektet er.

Trenger dere å planlegge møter er Doodle en enkel måte å finne det tidspunktet som passer best for alle.

Ta notater

Forelesninger, møter, intervjuer eller og mange andre situasjoner er ganger du som student gjerne trenger å ta notater. Notater kan tas i hvilket som helst skriveprogram. Det er også noen flotte verktøy som hjelper deg med akkurat det, om du ønsker du et eget notatprogram.

I så fall kan både Evernote, Microsoft Office sin One Note anbefales på det sterkeste. Andre gode notatapper er Google Keep og Simplenote. Apple Note blir også stadig bedre, men krever at du har iPhone, iPad eller Mac.

Undersøkelser

Trenger du å lage en undersøkelse finnes det flere gode muligheter som er gratis. Google forms og SurveyMonkey er begge gode til å lage undersøkelser. Begge gir deg mulighet til å

Diskuter fag

Det er flere ting som hjelper til med å lære, men å diskutere med noen som har andre perspektiver og utfordrer ens eget syn er noe av den beste måten å lære på. For at du som medlem i Pedagogstudentene skal få mest mulig utbytte av ditt medlemskap har vi derfor laget et fagforum hvor vi håper dere alle vil delta og diskutere fag.

Mulighetene i Slack er mange flere, og det er mer enn et diskusjonsforum. Men det er muligheten til å diskutere fag på tvers av årstrinn, utdanning og utdanningsinstitusjon som er hovedårsaken til at vi opprettet Slack-laget.

Les mer om Slack-laget. Er du i tvil, se videoene på Slacks Youtube-kanal, trenger du andre som sier Slack er kult for å bli omvendt er det bare å google – du finner fort det du trenger! 🙂

Annet

Sammenfatt data til kul grafikk

Trenger du en enkel måte å vise data på en stilig måte? Kanskje du trenger å vise et kart som gir et inntrykk av mengden barnehager i de ulike byene i Norge. Datawrapper hjelper deg med det. Her kan du enkelt lage et kart med data.

Huskeliste

Som rene huskelisteapper kan både Wünderlist og Todoist anbefales. Begge appene er enkelt å bruke på alle plattformer. Du kan sitte på dataen å lage en huskeliste, for så å gå ut å ha den med deg på mobilen. Det er også enkelt å samarbeide med andre, det er bare å dele lister med resten av gruppen.

Det finnes også mange flere, så møter de ikke dine preferanser kan du enkelt finne flere.

Automatisering

Hvorfor gjøre jobben selv, når internett kan gjøre det for deg? Bruk IFTTT eller Zapier til å sette opp en automatisk prosess. Som IFTTT står for If This Then That, gjør som den blir fortalt. Det er samme konsept med Zapier, men Zapier er mer kompleks.

Er du ute etter en enkel løsning som er lett å sette seg inn i og lett å mestre er IFTTT rette app, er du ute etter flere muligheter, savner du flere apper enn de nesten 300 som IFTTT tilbyr, eller du har behov for å ha det beste – da er Zapier riktig app for deg.

Mål tidsbruk

Hvor mye tid tar det egentlig å gjøre ulike arbeidsoppgaver. Bruker du Harvest, Timesheet eller Toggl, til å ta tiden på oppgavene blir det enklere å planlegge tidsbruken senere.

Appene er rettet mot ansatte som jobber på ulike prosjekter og trenger å registrere hvor mye tid de bruker på ulike prosjekter med tanke på fakturering. Og har langt flere muligheter enn det som eventuelt vil være relevant for deg. Men om du trenger en enkel måte å holde oversikt på hvor mye tid du bruker på ulike arbeidsoppgaver, er det flere gode alternativer her.

Lag kul grafikk

Canva gir deg muligheten til å lage kule infografikker, bannere, flyers, sosiale grafikker, jobbresymé/CV og masse annet kult