Det er ingen tvil om at Pedagogstudentenes landsmøte er vårens vakreste eventyr.  I år er landsmøtet til Pedagogstudentene 27. – 30. april på Sundvolden hotell. 

På landsmøtet kommer mange engasjerte unge voksne lærer- og pedagogstudenter fra hele landet sammen for å skape debatt, vedta politikk og møte gamle kjente og bli kjent med nye. Og det hele foregår i den fantastiske, ofte solfylte, vårlige atmosfæren.  

Årets hovedsaker

Lærerutdanning er en grunnstein i utdanningspolitikken. Landsmøtet til Pedagogstudentene tar pulsen på landets lærer- og pedagogstudenter. På årets landsmøte reises debatter som:

 • Bør det være et karaktersnitt på 4 for å komme inn på lærerutdanningene?
 • Bør vi ha barnehagelærerutdanninger på masternivå?
 • Hvordan framtidens lærere og pedagoger arbeide for å fremme likestilling, mangfold og motarbeide diskriminering?

Organisasjonen skal også velge ny studentledelse og arbeidsutvalg, og det skal være partipolitisk debatt om fremtidens lærerutdanninger og framtidens lærerrolle i barnehage og skole med politikere fra utdanningskomiteen på Stortinget.

To av årets store saker er prinsipprogrammet og politisk plattform for lektorutdanningen. Delegatene skal diskutere seg fram til og vedta hva Pedagogstudentenes prinsipielle standpunkt til ulike saker skal være og hva vi skal mene om lektorutdanningen. Du finner utgangspunktet for debattene i sakspapirene.

Utdrag fra tidsplanen

Torsdag 27. april

 • Kl. 13.30-13.50 Åpning og leders tale
 • Kl. 13.50-15.20 Politisk partidebatt om fremtidens lærerutdanninger og fremtidens lærerrolle
 • Kl. 16.35-18.35 Landsmøtedebatt om likestilling, diskriminering og mangfold

 Fredag 28. april

 • Kl. 11.50-15.45 Prinsipprogrammet 2017-2020
 • Kl. 17.25-19.25 Arbeidsprogram 2017-2018

Lørdag 29. april

 • Kl. 11.05-13.15 Politisk plattform for lektorutdanning trinn 8-13
 • Kl. 15.10-16.20 Valg av ledelse og AU

Les fullstendig forslag til dagorden.

Partipolitisk paneldebatt 

Landsmøtet starter med å lodde stemningen blant de politiske partiene: Hva mener de om framtidens lærerutdanninger og framtidens lærerrolle i barnehage og skole?

Vi har invitert stortingsrepresentantene fra utdanningskomiteen på Stortinget til paneldebatt.

Landsmøtedebatt om mangfold

Pedagogstudentene har som tradisjon å starte landsmøtet med en landsmøtedebatt. Temaet for årets landsmøtedebatt er mangfold. Vi stiller spørsmålet:

 • Hvilket ansvar har framtidens lærere og pedagoger for å fremme likestilling, 11 mangfold og motarbeide diskriminering?

Landsmøtedebatten er en åpningsdebatt som skal bidra til å skape trygghet, og varme opp til videre deltakelse på landsmøtet slik at delegatene kan bli komfortable med talestolen og prosessene rundt debattene. Temaet på debatten skal være noe som alle lærer- og pedagogstudenter kan identifisere seg med, og kunne si noe om.

Følg landsmøtet direkte på streaming

Årets landsmøte vil bli streamet slik at alle som vil kan følge med på debattene og hva som skjer.  Direktesendingen starter torsdag 27. april kl. 13.30. Følg med på landsmøtet direkte.

Følg med på landsmøtet

Skal du på Landsmøtet, eller er nysgjerrig på hva som skjer, anbefaler vi deg å sjekke ut Landsmøtesiden vår. Her finner du alt av informasjon om årets Landsmøte. Er du interessert i å følge med på hva som skjer kan du følge #PSLM17 på både Facebook, Instagram og Twitter, eller du kan følge de siste innleggene her.

Vi håper årets landsmøte blir like magisk som i fjor, om ikke enda mer!

Vi gleder oss utrolig mye til alle de gode debattene, politikkutviklingen, latter og masse engasjement. Spesielt gleder vi oss til å treffe deg som skal på landsmøtet!

Les mer om Landsmøtet 2017

Årets hovedsaker

Praktisk informasjon

Saksliste og sakspapirer

Streaming av møtet

Forslag til dagsorden