I løpet av de neste ukene vil du få muligheten til å bli bedre kjent med organisasjonen gjennom flere innlegg. I første utgave skal du få møte Hedda og Ruben, Pedagogstudentenes leder og nestleder. 

Her får du bli bedre kjent med hvem de er, hvorfor de valgte å bli lærereog hva de ser frem til det kommende året. 

Pedagogstudentenes leder og nestleder, Hedda Eia Vestad og Ruben Amble Hirsti

Pedagogstudentenes leder og nestleder, Hedda Eia Vestad og Ruben Amble Hirsti

Leder Hedda Eia Vestad

Hedda er 26, eller snart 27 som hun selv ville sagt det. Hun er oppvokst i et lite sted i Vestfold, som heter Re, og kommer fra en familie med mange lærere. Det var ikke dermed sagt at hun selv skulle bli lærer. Det var en engelsklærer som gjorde mer utslag enn noen annen enkeltfaktor. Læreren vekket Hedda sin interesse for spennende litteratur og å utforske språket. Nå er Hedda foreløpig ferdig med grunnskolelærerutdanningen for 5. til 10. trinn. Hun har fordypet seg i engelsk, naturfag, matematikk, kroppsøving og PEL (Pedagogikk- og elevkunnskap).

Ferdig med utdannelsen er det ikke sikkert at Hedda er, men at hun skal i jobb i skolen før hun fullfører noen flere studiepoeng er hun ikke i tvil om. Det er i klasserommet og hos elevene, hjertet til Hedda ligger. Men før jobb og eventuelle videre studier, skal hun legge både hjerte, hjerne og sjel i Pedagogstudentene som leder det kommende året.

Et spennende politisk år

Med et nytt Storting og ny regjering fra høsten av er det mye politisk arbeid som skal gjøres for å sikre Pedagogstudentene et best mulig grunnlag for politisk gjennomslag de neste fire årene. Både med tanke på å sikre at regjeringserklæringen (programmet til regjeringen) skal inneholde mest mulig politikk vi støtter og sørge for at Stortingspolitikerne som jobber med feltet er godt kjent med Pedagogstudentenes politikk.

Hun er nå godt i gang med det politiske arbeidet i Arendal under Arendalsuka, som foregår fra 14. til 19. august. Det politiske arbeidet får ofte fram et smil og setter blodpumpen i et ekstra gir, særlig når det er mye som skjer.

En kald øl i parken

Ved siden av å være aktiv i Pedagogstudentene og en spesiell interesse i lærerutdanningene og utdanningsfeltet er det venner, trening, park og naturliv som opptar fritiden til Hedda. Å overnatte ute, ta en pils i parken med gode venner og god musikk er noe som Hedda gjerne bruker tid på.

Vil forme fremtiden

Hedda kommer fra en familie med mange lærere og elsker å lære bort. Særlig det å se at barn utforsker og oppdager nye ting, får Hedda sitt hjerte til å banke. Hun vil hjelpe barna å forstå og være med å forme de til å bli flotte mennesker.

Det er mange lærere som har inspirert Hedda, som hun har opplevd at har sett henne og resten av de i klassen. Men av alle vil hun trekke frem én inspirerende lærer, en engelsklærer hun hadde for noen år siden. Den inspirerte Hedda til å finne spennende litteratur og utforske språket, og gav henne gnisten til å bli lærer.

Nestleder Ruben Amble Hirsti

Ruben er 25 år og kommer fra Vadsø. Også han er utdannet grunnskolelærer for 5. til 10. trinn. Men mens Hedda tok utdannelsen i Oslo, har Ruben studert fire år ved Høgskolen på Hamar. Han har spesialisert seg i matte, samfunnsfag og kroppsøving. Nå er han i gang med en master i samfunnsfag ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Det neste året skal han derimot sette studiet på vent. Det gjør han for å være nestleder i Pedagogstudentene, noe han gleder seg svært mye til å gjøre.

En organisatorisk nestleder

Ruben ser særlig frem til å jobbe med å videreutvikle Pedagogstudentene som organisasjon. Landsmøtet behandlet i år en rapport om organiseringen av Pedagogstudentene. Alt fra hvordan vi driver møtene og arrangementene og hva vi bruker tid på. Til hvor og hvordan vi kommuniserer både med tillitsvalgte og medlemmene. Ruben vil bruke rapporten som grunnlag for å styrke organisasjonen til å bli en enda mer slagkraftig organisasjon.

Både lokallagene og medlemmene er to områder Ruben gleder seg til å bruke tid på. Som Ruben så flott sier, det har ikke Pedagogstudentene noe eksistensgrunnlag uten medlemmene. Så har du noen forslag til hvordan Pedagogstudentene kan bli bedre, eller hvordan vi kan serve medlemmene bedre er Rubens klare oppfordring til deg å ta kontakt – gi oss tilbakemelding så kan vi bli bedre 🙂

Videre ser Ruben frem til det politiske arbeidet. Han gleder seg masse til å jobbe med politikken. Det at Pedagogstudentene har hatt en synlig økende påvirkningskraft er en ekstra motivasjon for Ruben, som trekker frem hvor viktig det er at studentstemmen blir hørt og verdsatt. Han oppfordrer også alle studentene til å engasjere seg, for skal studentstemmen fortsette å bli tatt på alvor, trenger vi studenter som bruker stemmen.

Naturen kaller

Utenom studiene og engasjementet i Pedagogstudentene har Ruben alltid vært glad i naturen, både jakt, fiske og ellers å bevege seg i naturen har preget hans oppvekst og liv. Det er også dit han søker når han trenger et pusterom, både sommer som vinter. Og det er ikke så reint sjeldent at han tar turen hjem til Finnmark. Både for å komme hjem til familien, men også for naturopplevelsene.

Tidlig krøkes om god lærer skal bli

Det var på ungdomsskolen i Vadsø at Ruben begynte å tenke på læreryrket som karrierevei. Det var hans tidligere historielærer, som han beskriver som svært engasjert og dyktig, som sådde de første frøene. Lærerens enorme kunnskap om lokalhistorien og måten han tok det med i undervisningen førte ikke bare til at Ruben skulle ta valget om å bli lærer, men også at Ruben skal skrive masteroppgave om hvordan lokalhistorie fremstilles i lærerbøkene.