Pedagogstudentene på Slack | Norges største fagforum for pedagogstudenter

Tidligere i år kom vi over Slack. Her skriver vi litt om hvordan vi kom til å opprette et Slack-lag for å starte det som vi har som mål at skal bli Norges største fagforum for pedagogstudenter.

Da vi først oppdaget Slack undersøkte vi litt om hvilke muligheter som ligger i å opprette et eget Slack-lag. Først så vi på mulighetene internt. Hvordan Slack kunne bidra til å bedre arbeidsflyten på kontoret. Riktig nok noe begrenset med bare fire som jobber her. Like fullt, noe kunne vi få ut av det. Men det ble ikke til at vi la den store innsatsen i å ta det i bruk.

Men så en dag innså vi plutselig hvilke muligheter som faktisk lå i Slack. Hvilket fantastisk verktøy det kunne være om vi åpnet vårt Slack-lag opp for alle våre medlemmer. Da fikk Slack plutselig en helt annen verdi.

Siden en del av dere kanskje lurer på hva Slack er, så skal vi kort forklare det før vi går videre.

Hva er Slack Pedagogstudentene har opprettet eget Slack-lag

Slack er et enkelt kommunikasjonsverktøy. Smallbiztrends.com kaller det ”an instant messaging and collaboration system on steroids,” og avslutter med konklusjonen ”At first glance, Slack appears to be yet another online instant messaging and collaboration solution. However, a closer look will reveal revolutionary innovation under the hood.”

”Populært samarbeidsverktøy og «epost-killer» … med en rekke funksjoner for meldingsutveksling, også i sanntid, med arkiv og søk, åpne og lukkede grupper eller kanaler,” skriver digi.no. Og Escio, som hjelper organisasjoner med digitalisering og smart bruk av teknologi, konkluderer med at ” Slack er fremtidens kommunikasjonsverktøy!”

Slack er et utrolig godt kommunikasjonsverktøy, med 1-1 meldinger, gruppemeldinger, offentlige og private chattekanaler, filhåndtering og endeløse integrasjonsmuligheter. Alt pakket inn i et svært behagelig, enkelt, intuitivt og effektivt brukergrensesnitt.

Mulighetene vi så, og tok i bruk

Slack trekkes fram som et fantastisk kommunikasjonsverktøy i bedrifter og en ”e-post-dreper”, så hva så vi egentlig av muligheter for våre medlemmer?

Norges største fagforum for pedagogstudenter

Det er hovedsakelig to områder vi så Slack kunne bidra med. Det første er et superenkelt fagforum for pedagogstudenter. Med et super slickt design og et brukergrensesnitt som er både svært behagelig visuelt og intuitivt. I tillegg er alt innhold søkbart, inkludert filer.

Vi har derfor opprettet ulike kanaler for våre medlemmer hvor de kan diskutere faglige spørsmål knyttet til utdanningen eller faget de studerer. Eksempelvis har vi en kanal for alle som studerer til å bli barnehagelærer. Der kan da alle våre medlemmer som går barnehagelærerutdanningen diskutere fag på tvers av årstrinn og ikke minst institusjoner. Studenter kan dele erfaringer med pensum og slik også få et mer kritisk blikk på litteraturen som foreleses.

Målet er at vi skal ha Norges største fagforum for pedagogstudenter. Vi håper de fleste medlemmene våre ønsker å ta det i bruk. Jo flere som tar det i bruk, desto mer verdifullt blir det for brukerne.

Slackbot Pedagogstudentenes Slack-lag har en bot som hjelper medlemmene med spørsmål | Norges største fagforum for pedagogstudenter

Den andre årsaken er for å bidra til at medlemmene får raske svar på spørsmål de måtte ha. Slack har både en fantastisk bot som vi enkelt kan ”lære opp” til å svare på medlemmenes spørsmål. Vi håper vi klarer å utvikle boten til å bli så god at medlemmene slipper å vente på at vi skal få behandlet spørsmålene de har til oss. Vi ønsker at de skal få svar på spørsmålene det sekundet de spør.

Per nå har boten et begrenset repertoar. Etter hvert som brukerne gir oss tilbakemeldinger på spørsmål som Slackbot bør kunne svare på, vil repertoaret øke og medlemmene vil etter hvert nærmest kun trenge å kontakte Slackbot for hjelp. Det gjelder selvfølgelig kun spørsmål som er enkle å svare på og ikke er individuelle.

Flere muligheter

Mulighetene i Slack stopper ikke der. Alle brukerne kan opprette egne private kanaler, til eksempelvis kollokviegruppen sin eller gruppen som skriver gruppehjemmeeksamen sammen.

Det er også enkelt å lagre og finne dokumenter i Slack. Det er bare å «drag and drop» for å få dokumenter inn i Slack. Der får du opp en meny som gjør at du kan dele med den riktige kanalen og de riktige menneskene. Søkefunksjonen er også genial. Den søker gjennom alle kanalene slik at en finner det riktige dokumentet med en gang.

Og med de endeløse integrasjonsmulighetene blir det spennende å følge med på hvordan det utvikler seg. Blant appene som kan integreres med Slack finnes Dropbox, Google hangous og drive, Skype, Asana, Trello og Todo.

Les mer om fildelingsøk og integrasjoner i Slack.

100 brukere på to døgn

Selv om det er vanskelig å gi en fullgod innføring i Slack. Det må prøves før en innser hvor fantastisk verktøy det er. Så viste det seg at mange er interessert. Vi passerte 100 registrerte brukere på to døgn og det tikker stadig inn nye.

Vi håper medlemmene tar i bruk tilbudet og at vi klarer å få mest mulig ut av Slack. Når studiestart er i gang og enda flere er klare for å komme i gang med faglige diskusjoner, vil nok tallet på brukere øke betydelig.

Vi ser fram til fortsettelsen!

Lær mer om Slack her og se videoguider her

 

PS: Alle medlemmene i Pedagogstudentene har mulighet til å få invitasjon til Pedagogstudentenes Slack-lag. Har du ikke fått mail om det, ta kontakt så fikser vi det. Bli med å skape Norges største fagforum for pedagogstudenter 🙂

Pedagogstudentene på Slack | Norges største fagforum for pedagogstudenter