POPULÆR KANDIDAT. Et enstemmig landsmøte valgte inn den nye lederen. Foto: Andreas Solbakken/Oclin

Frank Aleksander Bræin er valgt til leder av Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet. Bræin tiltrer den 1. juli, og er valgt inn for ett år.

– Tusen takk for tilliten. Fy søren, jeg gleder meg, sa Bræin til landsmøtet som valgte ham rett etter at valgresultatet ble annonsert.

Bræin holder for øyeblikket på med en mastergrad i barnehagekunnskap ved OsloMet – Storbyuniversitetet. Han blir første barnehagelærer til å lede Pedagogstudentene på 15 år.

Med seg på laget får Bræin finnmarkingen Ruben Amble Hirsti som nestleder. Den grunnskolelærerutdannede Hirsti er veteran i Pedagogstudentene, og har vært nestleder i Pedagogstudentene i 2017/2018. Han tar dermed fatt på sin andre periode som nestleder.

PÅ’N IGJEN. Ruben Amble Hirsti var ikke klar for å gi seg som nestleder etter ett år i vervet. Foto: Andreas Solbakken/Oclin

Nye studentmedlemmer i arbeidsutvalget

I tillegg til Bræin og Hirsti som skal jobbe for Pedagogstudentene på heltid, utgjør fem studentmedlemmer resten av arbeidsutvalget. Disse fem tropper på på mandag og sitter til og med neste landsmøte:

  • Martin Gjerstad, studerer lektorutdanning i engelsk og historie ved Universitetet i Bergen.
  • Hanna Louise Price-Stephens, tar mastergrad i barnehagekunnskap ved Dronning Mauds Minne Høgskole.
  • Elisabeth Vorin Haaland, tar integrert master i grunnskolelærerutdanning 1-7 ved UiT Norges Arktiske Universitet, Tromsø.
  • Chanice Sørlie Johansen, studerer grunnskolelærerutdanning 1-7 ved Nord Universitet avdeling Bodø.
  • Stian Kåsa, studerer barnehagelærerutdanning ved Dronning Mauds Minne Høgskole.

BUKETT. Studentmedlemmene i det nye arbeidsutvalget. Fra venstre Stian Kåsa, Chanice  Særlie Johansen, Martin Gjerstad, Elisabeth Vorin Haaland, Hanna Louise Price-Stephens.